FACEBOOK

Терзиев забранил чиновници да се подчиняват на „спасителите”

Гръм в Рая! До софийското чиновничество е достигнала неформална заповед на кмета Терзиев, която по висшите етажи може и да е формализирана, преди да се изпълняват нареждания и разпореждания на Борис Бонев или Андрей Зографски, да се докладва в кабинета на Терзиев и чак след одобрение от него, да се вземат предвид и евентуално да се изпълняват.

На Московска 33 още от деня след втория тур на изборите – 6 ноември, „спасителите” са като хвърковата чета, която обяснява и нарежда различни работи, а до момента някои от служителите ги смятат и за закон и ги изпълняват. Независимо, че съветниците в София са 61 и те, за разлика от кмета, неговите заместници и директорите на дирекции в общината, нямат преки ръководни правомощия върху администрацията. Единствено могат да участват с предложения за решения и с гласувания в местния парламент - Столичния общински съвет.

Кой точно обаче е властта в него не е ясно, тъй като членовете му се събират 4 пъти, без да могат да съставят мнозинство или да си изберат председател. След отказа на БСП да участва в Сглобка с ППДБСС, след напускането на 1 съветник, впоследствие пребит, от Възраждане, което попречи и на пропутинистите да се коалират с проевропоатлантиците, както сториха във Варна, ГЕРБ остава единствения шанс за сформиране на болшинство в СОС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени