FACEBOOK

Татко стана депутат с дъщеря от Апартаментгейт незаконно в избирателна комисия, Велизар от БСП мълчи

Георги Тенев Станков отново е депутат с помощта на преференции, въпреки че се прочу като „народния представител от ГЕРБ с банкнотите по 500 евро” – красив фотографски спомен от негов рожден ден в стил фолк. Все пак идва от Хасковска област, а тя е люлката на фолка – припомняме, че съоснователят на ГЕРБ Митко Димитров – Пайнера беше гауллайтер на партията в окръга, в който е неговият Димитровград. Червеният избраник от същата област Велизар Енчев мълчи за нещо, което в медиите се превърна в скандал – таткото обира почти всички преференции в секцията, където шеф на избирателната комисия е неговата дъщеря. Нейното присъствие в изборната администрация е незаконно според член 96 във връзка с чл. 66, ал. 2 на писания и приет от ГЕРБ, а значи и от самия този баща и депутат Изборен кодекс.

Самата Таня Станкова се прочу с Апартаментгейт, когато Биволъ разкри хасковските блокчета в София, в които комшийстват фамилията Станкови и депутата в миналия мандат, изгонен заради този скандал от парламента Делян Добрев. Той твърдеше, че плаща наем 1200 лв. на майка си за апартамент 200 кв.м и гараж там, когато избухна скандалът. В декларацията на Добрев пред КПКОНПИ за 2018 г. пише, че живее под наем в 100 кв.м. в квартал Манастирски ливади срещу 950 лв. месечно.

 

Кога ли е излъгал, защото, ако е пред КПКОНПИ трябва да бъде съден и затворен. Щерката на колегата му Георги Станков, който си остана в НС и пак ще бъде депутат от ГЕРБ, също е разквартирована в собствено жилище във ВИП-кооперацията.

Няма да напомняме надълго и нашироко Хасково гейт, по който се разбра, че рода и съученици на Делян Добрев въртят санирането, общината и куп други работи в родната му област. Всичко се въртеше около братовчедката на му Росица Гаргова и нейния съпруг Даниел Гаргов, които имаха също апартамент там за 201 900 лв (средно 280 евро, но гаражите струват по-евтино на кв. м.) на етап “изкоп”. Две години по-късно готовите апартаменти са препродадени на фирмата Иконус, която е била на Добрев, а сега е на неговата майка, за 400 000 лв. без ДДС., но с условие за изплащане за 10 години. Към този момент Иконус е платила на братовчедското семейство само 40 000 лв. плюс ДДС 80 000 лв., което обаче подлежи на възстановяване от държавата. Данъчната оценка на имотите е 380 476 лв.

Двете дъщери на депутата от ГЕРБ-Хасково Георги Станков (на водещата снимка), прочул се с тортата гарнирана с пачки евро са се пазарували “на зелено” в същата сграда. Таня Станкова, която е юрисконсулт на община Харманли, област Хасково, на снимката от чалга купон, е броила  51 305 лв, за апартамент 56 кв. м. и гараж 13 кв.м., а Весела Русева 53 305 лв. за подобен имот. Истинските цени в този район са поне двойно по-високи в момента, когато плащат.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени