FACEBOOK

Стенли, екззет на Борисов, е яко горящият боклук, освен Ковачки: Ат. Бобоков

Фигурата на Стоян Сарийски - Стенли, когото на 20 ноември 2009 г. премиерът Борисов определи като "гадже на дъщеря ми" отново излезе в епицентъра на бизнес скандал. Това стана в ефира на бТВ, където индустриалецът Атанас Бобоков разкри кои са двамата основни играчи в горенето на боклук: "Този бизнесмен, който е показан от италианските служби е Ковачки.

Той се е откупил по някакъв начин, не знам как...Лондон Транс - близка до сърцето на Борисов фирма, един Стенли има с неговата доведена дъщеря. Това са двамата големи вносители на боклук". Бобоков направи разликата между горенето на смет от тях, което се разследва и се преследва от италианските служби и премиерът Конте специално дойде в България и заяви, че няма да даде нашите органи да се месят в него, и своя бизнес. "Ние не горим Боклук като тях. Внасяме скрап оловна и я преработваме като суровина за нашите батерии".

Все пак напомняме кой е Стенли, който преди 11 години има връзка с дъщерята на банкерката Цветелина Бориславова, която Борисов сам нарича "дъщеря". Мнозина сигурно са забравили, но се оказа през 2009 г., че неговата фирма е сред подизпълнителите по метрото.

Още по-малко хора са наясно, че същата направи втория пробив на бул. Гешов при Военна болница. Той стана толкова накадърно, че дни след откриването, обектът беше затворен и се наложи ремонт на ремонта. И досега следите са налице - от 4-те платна отгоре на Гешов, остана платно и половина, а уж беше разширение.

Засадените наоколо дръвчета са на толкова малко разстояние едно от друго, че това тепърва ще се превърне в голям проблем. За една бройка се отървахме Стенли да ни направи все така качествено и кръстовище на 2 нива на бул. България и бул. Гешов, защото само неговата фирма била имала експертиза по темата.

Първоначално Борисов се опита да отрече да познава Стенли. При цитиране на цялото име на Стоян Сарийски се присети. Ето и обяснението в пряка реч от Борисов на 20 ноември 2009 г.:

"Не съм наясно за какво свързвате и Цветелина. Ние сме направили 24 км метро. Десетки фирми са участвали. За коя отсечка или станция става въпрос?", попита премиерът.

„Значи ли това, че хората, които ме познават трябва, докато съм премиер да излезнат от бизнеса си и да си фалират фирмите? Беше гадже на дъщеря ми. Една вечер я заварих плачеща и го набих".
Стенли по онова време е приятелят на доведената дъщеря на Борисов - Ралица, от спътницата му в живота по онова време и основен акционер в СИБанк тогава Цветелина Бориславова.

Сарийски и фирма Бул лес строй, в която той е съдружник, спечелиха поръчка на стойност 50 млн. евро за строителството на столичното метро като подизпълнители на втория метродиаметър, уточниха тогавашните медии.
Също така, с кредит от СИБанк те закупили тежка строителна техника за обекта.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени