FACEBOOK

Сентека е на Ст. Шишков (sportal), води се на секретарката му, той ме накисва: Мъжът на Сл. Вътова

Мъжът на Мис България 2006 и водеща на БНТ и бТВ Славена Вътова отговори на обвиненията на прокуратурата срещу него за измами, като на свой ред накисна Стилиян Шишков – съсобственик на сайта sportal.bg. Както 19’писа, с жертвите на Юлиян Цолов се е свързал босът на голямата компания Сентека, за да ги компенсира за причининеното от „БГ Вълка от Уолстрийт”.

Както също уточнихме, фирмата се води еднолично дружество на жена, която по думите на Цолов всъщност била секретарка на Шишков. Явно според него сме „жълтите медии”, въпреки че сме зелени, защото излиза от прикритие този уикенд, след като писахме по казуса му в петък. А по историята се бълва инфо отдавна – още от октомври и раздялата с жена му, а особено силно след излизането на обвинението на 20 февруари, което е преди 3 седмици. В това число дни по-рано от нас го сториха бТВ, 24 часа и други явно също „жълти медии” в неговото съзнание на международно осъден „Вълк”. Ние предпочетохме да забавим, докато намерим и говорим със свидетели по казуса. Защото така е професионално.

В интервюто за Беновска, в което се опита да се оправдае той не беше попитан доста важни неща като например представял ли се е за съдружник в Сентека, както разказват пред 19 минути, а вероятно и пред прокуратурата свидетелите по казуса. Пак пусна версия по въпроса, а водещата дори не реагира, защото явно и тя като някои клиенти не си е направила труда да провери търговския регистър и да се убеди в обективната истина. Цолов създаде внушението, че е съдружник на голямата ИТ-група: “Ние правим бизнес в различни дружества - занимават се с разработка и внедряване на продукти в сферата на електронната търговия за различни видове корпоративни клиенти. В един момент Шишков започна да има претенции към услугите на дружеството, което аз притежавам, а не дружеството, в което имаме общи бизнес интереси. След като се противопоставих на тези претенции, започна една черна ПР кампания”.

Водещата не го попита, а можеше на база публикувани черно на бяло документи, какъв точно е този бизнес, след като самият „Вълк” е загубил апартамента, в който живееше с Вътова на Оборище, както и самата нея. Вместо това го остави да раздува балони, че някой му бил завиждал на начина на живот: на него – осъдения в САЩ на 4 г. за измами лежал в затвора.

Водещата не го попита и в какво точно се изразяват оплакванията срещу него. Така виновни излязоха измамените. „Вълкът” заяви: “Най-парадоксалното е, че всички тези клиенти са подписали договори с Алтегис и със Сентека за извършване на определен тип услуги и различни суми са платени на едното дружество и на другото. Коректно, както са по договори. Клиентите са прегледали тези договори с юристи, нанесли са корекции, подписали са се съвсем съзнателно. Клиентите са използвани от Стилян Шишков съвсем манипулативно, за да каже, че те са си мислели, че услугите ще бъдат извършени само от Сентека, което е абсурдно”.

За разлика от Беновска, волно или неволно пиарстваща осъден в САЩ, ние се свързахме с измамени, тези твърдения не отговарят на истината. Всъщност, те са станали клиенти, защото се е ползвала легендата на Цолов „съдружник в Сентека от групата на sportal” – известна и уважавана в бранша фирма. Не отговарят според свидетелите и думите за свършена работа, защото „свършването” не е просто упражнение, то е свързано със срокове, качество, обеми. И нещата не са се получили. На този фон звучат странно думите на „Вълка”: „Работата е свършена. Клиентите нямат претенции, докато Шишков не започва манипулативно да ги използва и да заблуждава”.

Цолов нарича недоизвършените услуги  „инсинуации”, а според нашите разговори със свидетелите клиентите вече са виждали, че „Вълкът” не се справя със задачите, поети от него в договорите с тях, както разказват. „Договорите са изпълнени, услугите са предоставени. Това е абсурдно. Всичко е в документи”, казва Цолов. Беновска коментира, че това звучи нелогично - да се подпише съзнателно договор, услугата е извършена, плащането е коректно и продуктът работи - няма основание прокуратурата да се захване с проверка и да повдигне обвинение.

Той обаче разказа, че е „бил изнудван от Шишков” да подпише запис на заповед и да преведе близо 660 000 лв от своето дружество към „дружеството на секретарката” на Шишков (голямата компания Сентека, в която се е представял за партньор): “Когато Стилян Шишков ме принуди, каза - ако не подпишеш тази запис на заповед, аз ще смачкам теб и семейството ти икономически, психически и физически, имам контакти в криминалния контингент, покрай медиите имам близки контакти с политици, магистрати и ще стъжня живота ти. Това бяха заплахите. Не подписах запис на заповед.

Подадох жалба в ГДБОП. Беше образувано досъдебно производство срещу Стилян Шишков за изнудване в районна прокуратура” разказа Цолов.  
Още един момент, който Беновска не използва, за да попита нещо от типа: „Вие, като имахте 660 000 лв., защо не си платихте 100 000 лв., за да запазите семейното жилище, а с него жената и децата, особено при положение, че самото то е на пъти по-висока стойност”?  И във връзка с това: „Вярно ли е писаното в медиите за финансовите затруднения и големите дългове, които се пише, че имате не от вчера, а Вие никога до днес не сте отричали”?

Беновска пита, но не добре подготвена, за щатската присъда на „Вълка”, която е 4-годишна, но която той нарича просто „обвинение”, като водещата не реагира, дори

когато сам се опровергава, като признава, че е лежал в затвора. Това, разбира се, няма как да стане от неосъден, а само обвинен човек. Странно е, че това не й прави впечатление, ако прави интервю, а не пиар.

По въпроса с „нарушаване ограниченията на мярката за неотклонение резюмето гласи: „Цолов маха гривната и изчезва в курорт в Испания, но го арестуват и лежи 2 години в затвора. Сподели, че това е било колосална грешка, но е бил изплашен, а съдът е присъдил 1 милион долара да плати. Той добави, че е получил бонус от Морган Стенли банк през 2007-2008 година, но нищо не му е останало след като е платил на съда. “Пресата говореше, че аз и партньорът ми се присвоили - това са лъжи”.
Всъщност, има присъда.

„Бяхме обвинени от органите в Щатите за агресивни тактики на продажба и че не сме изяснили достатъчно ясно на различни корпоративни клиенти един тип инвестиции и рисковете, свързани с ипотечните заеми. Ние продаваме финансови продукти. Обвиниха ни в това, че не сме представили достатъчно ясно рисковете в тези ипотечни заеми, че ипотекарят няма да може да си плати заема. Това е ясно, но тогава имаше много фриволни практики, които инвестиционните банкери правеха”.
Всъщност, има присъда. А реплики „така правеха всички” не оневиняват, пък и ако беше вярно, щяха да бъдат осъдени, понеже в САЩ игра с тези работи не допускат.

“Какво е бъдещето развитие на тази история?” попита Беновска. Цолов заяви, че производството е „абсолютно несъстоятелно, а обвинението е било предявено на 20-и февруари 2023 година, но той е убеден, че един абсолютно обективен и независим съд ще отхвърли това обвинение”. Цолов сподели, че обжалва и забраната да напуска страната, има и „мярка за отклонение на подписка”.

Той продължи с това, че е „загубил много клиенти”, при положение, че обвинението е за неща, ставали до преди близо година и клиентите са отдавна изгубени, което било „заради черната ПР кампания”.

„Не съм го ограбил, всичко е по договори, подписани с юридически лица. Той казва, че едва ли не сме имали бизнес отношения през годините, а има свидетели на всички тези бизнес отношения. Аз съм изнудван, но не се поддавам”, оправдава се „Вълкът”. Той обясни, че жалбоподателят е Сентека, с която де юре Шишков няма общо.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени