FACEBOOK

Мъжът на Сл. Вътова (бТВ и БНТ) е свил повече от 1М и е работил за Сентека, има ли връзка ИТ-дружеството с Еконт?

Истинският размер на измамите, извършени от мъжа на Славена Вътова – Мис България 2006 г., манекенка на Визаж и лице на БТВ – кой знае защо и като жури на България търси талант, без да е ясно какъв точно талант има тя самата, е доста над един милион лева. Въпреки че обвиненията към бащата на двете деца на красавицата в стил Боливуд са за 774 000 лв., научи 19 минути от потърпевши от последната му схема.

Тя е вплела над 50, а не „няколко”, както съобщиха други медии, лица за създаване на неработещи или недобре работещи сайтове за онлайн търговия от името на известната в ИТ бранша фирма Сентека.

Представял се е за съдружник на нейния бос, макар официален собственик и управител на едноличното дружество да се води дама на име Юлия Герова Попова. Твърди се, че никога не е бил партньор, но наистина е работил за компанията. Защо тя е сътрудничила с Юлиян Цолов и той с нея, знаейки отлично какво е неговото съдебно минало в Щатите е въпрос с повишена трудност!

Дружеството му Алтегис не е дъщерно, както е обяснявал, но голямата компания наистина е разработвала сайтовете.

В момента от името на Сентека се разчистват, където е възможно, казуси и това вероятно обуславя намаляването на визирания и обявяван от прокуратурата брой измамени, както 19 минути разбра от кухнята.

Много е важно да се отбележи, че като пръв и най-важен свой клиент Сентека сочи Еконт, а сред Топ 6 личи и веригата аптеки – по закон не би следвало тя да има до 4 обекта, а притежава пъти повече – Ремедиум.
Интересно е за какво е харчил крупните суми титулованият от медиите кой знае защо като Българският Вълк от Уолстрийт – приз, който определено му отнеха момчетата от NEXO, покрили се незнайно къде и защо през последния месец, вместо да продължат тирадите си по телевизиите.

Апропо, много е интересно, че най-много в тяхна защита се раздаде бТВ, която им спести доста неудобни въпроси и не особено професионално се опита да манипулира обществото в полза на хора, които в официално споразумение си признаха измамите, и която през последните години кой знае защо лансира масирано Славена Вътова, без да има особени основания за това. Включително и в най-рейтинговите си предавания и се обвързва с нейното име и образа й. БНТ също направи тази грешка, като без всякакъв ценз я направи не просто спортна „журналистка”, ами и водеща с парите на данъкоплатците.

Това ставаше на фона на известната 4-годишна присъда за измами на съпруга й. Той е предтеча на Ружа Игнатова и NEXO като е осъден за злоупотреби с ценни книжа за 1 млрд. долара. Окръжния съд в Бруклин, Ню Йорк, обяви присъдата по делото срещу българина Юлиян Цолов. Бившият брокер от Креди сюис е обвинен в измама при покупка на ценни книжа за повече от 1 млрд. долара.

Обвиненията срещу Юлиян Цолов и неговият колега Ерик Бътлър бяха повдигнати през септември 2008 г. Тогава двамата пледираха невинни и бяха освободени под гаранция. За Цолов беше определена 3 млн. долара гаранция и домашен арест. Той беше задължен да носи и проследяваща електронна гривна.

На 9 май същата година Цолов напусна апартамента си в Манхатън без разрешение на властите. Седмица по-късно той бе заловен в испанския курорт Марбея. На 22 юли 2009 г. във Федералния съд в Бруклин, Ню Йорк, Цолов се призна за виновен по обвиненията в измама и нарушение на условията за освобождаване под гаранция.

Призна вината си и за визова измама при придобиването и използване на карта за постоянно пребиваване в САЩ. Беше обявена присъдата и на другия обвиняем по делото Ерик Бътлър, който е признат за виновен от федерално жури в Бруклин.
Излежали присъдите си и явно скътали някой милион настрана, през 2013 г. двамата другари се запознават в

Милано със Славена Вътова. И прекарват хубаво време с нея. После Юлиан и Славена си правят официално „запознанство” в София, женят се и си раждат две деца. 


Както стана известно от кухнята на сегашния казус около него, влюбеният мъж е харчил огромните средства, присвоени от ощетените лица, предимно за нейните харчове – имение на остров Майорка, дрехи, коли, шофьори, екзотични пътешествия. Стандарт, който нито той като ИТ-служител, нито тя като  звезда и лице на бТВ явно са можели да си позволят.

Въпреки това обаче тя го оставя, ако се вярва на медиите, в края на миналата година – през периода октомври-ноември. А медиите пишат, че има вземане – даване с политолога и екс президентски съветник Слави Василев – син на първия шеф на това, което имаме като КРИБ Васил Василев, първи вносител на Пежо, приватизатор на завод Мраз и кореспондент на БНТ в Париж при соца.

Раздялата на Вътова и Вълка съвпада с налагането на възбрана върху апартамента, който Вълкът е купил за нея на най-престижната софийска улица Оборище с огромен кредит. Не са му стигали 100 000 лв. за баланса, стана ясно от публикувани в медиите документи. Вероятно това е било и мотив да се хване с последните измами.
Според юристите го очаква 15-годишна присъда у нас.


Радостина Тонева


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени