FACEBOOK

Почти удвоена заплата за шефа на Народния от министър Тодоров

Почти удвоена е била преди дни заплатата на директора на Народния театър Васил Василев от страна на новия министър на културата Найден Тодоров - същият, който се жали от поста, „попречил” му миналия месец да отиде „няколко пъти до Виена”, както сам сподели искрено и лично във Фейсбук. Очакваме коментара на Министерството на културата, на което сме задали съответните питания.

Според наши източници от 2800 лв. месечно „окладът” е скочил до близо 5 бона. Промяна в спецификата и количеството на работата, в длъжностната характеристика и в каквито и да било други параметри няма.
Всичко обаче е много лесно за министъра, който сам е на държавната софра също и като диригент и шеф на Софийската филхармония, и като тв водещ в БНТ: сметката идва при богатия български данъкоплатец, който - ще – не ще - я плаща.

Не е ясно основанието за почти удвоената сума. Но очевидно показва повишени залози на служебния министър на културата към Василев.

Само напомняме, че в момента част от културната ни общественост иска оставките и на двамата заради напрежението, което от седмици тлее и избухва на талази в Народния театър.

Апропо, директорът на академичната трупа не е активист на ДПС, както незнайно защо се спекулира в медиите. С червеното си минало, той е член на ръководството (Оперативното бюро) на малко известната отцепила се от БСП партия на ексдепутата от Варна Красимир Янков, наречена Българска прогресивна линия. На официалния сайт на организацията неговият портрет с червена вратовръзка върви четвърти.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени