FACEBOOK

Министър се жали, че изпуснал Виена заради нас

На 3 февруари Найден Тодоров стана министър на културата на България, но това не е намерило място в неговия „сумарен февруари”, както го е описал във Фейсбук, при това – кой знае защо – оригинално на английски, а не на родния ни език – странно за човек, родом от бг провинцията.

Подобно незначително събитие като министерстването, както се разбира от текста, написан искрено и лично от големеца, обаче много му е попречило, включително да отиде „няколко пъти” до Виена, както се жали в социалната мрежа.

Явно от нас, данъкоплатците, които вадим парите, за да получава заплата сега като министър, а преди като шеф на Софийската филхармония. Която, апропо, продължава да дирижира, което не е ясно доколко е позволено според закона и не е конфликт на интереси, както и с тв предаване по националната БНТ, също финансирана от джоба ни.

В превод на български, изповедта на министър Тодоров, който явно и демонстрира с фразите си, че мисли на английски, докато иначе говори родния си език с диалект, гласи буквално:

„Февруари не беше, какъвто очаквах. Трябваше до отида до Турция, Гърция, няколко пъти до Виена и имах да дирижирам Софийската филхармония...Само последното се сбъдна.

Луд месец, един от най-лудите в живота ми. С добър и лош опит. Но интересен. Е, никога не бих казал, че животът ми не е интересен.”

В коментар на написаното, оперната ни прима Цветелина Малджанска, пяла по света и у нас в дуети с най-великите живи певци Карерас, Доминго и Бочели, заслужено пише:

„Найденов започна да се жали. Ето, ако не бил станал министър, какъв живот щял да си живее... А то, заради нас неблагодарните как вече не издържал... Винаги, когато стане невъзможна дадена ситуация започва да се отказва от всичко... дирижиране, директорстване... и търси съчувствие...
Хем ми е жал, хем съм бясна!”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени