FACEBOOK

Посланикът ни в Пакистан в корупционен скандал


Българският посланик в Пакистан проф. Александър Борисов Парашкевов е бил отзован, малко след назначаването си на дипломатическия пост. Причината - обвинения в корупция, предаде eurocom.bg.

Това става ясно от публикация в дипломатическата новинарска агенция на Исламабад (DNA).

Новината се появява в Пакистан в началото на месец октомври.

Според източници на DNA българският посланик е бил отзован още преди да връчи акредитивните си писма на президента на Пакистан. Това е рядко срещано в историята на дипломацията. Според информацията, новоназначения посланик се е забъркал в схема за внос на коли и алкохол извън определената квота.

Хванат е бил заради автомобил марка “Бентли”. Подробностите разкриват, че внесенната от българския посланик, ползващ се от дипломатическата си позиция, кола е била в употреба на пакистанец.

Колата е била прихваната от митнически служители. Според информация на Министерството на външните работи колата е внесена от посланика за негов пакистански приятел. Източници посочват, че Парашкевов е получил и подкуп от 40 000 долара.

Българският посланик е внасял и алкохол над допустимото. През ноември миналата година той е получил разрешение да внесе определено количество алкохол в Пакистан, но в действителност количеството е било почти двойно повече. Министерството на външните работи разбрало за това и разпоредило на директора на митницата да извърши щателен оглед на контейнера.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени