FACEBOOK

Ново разследване по Ало, Ваньо, ще питат Борисов и Пацо Терасата: МВР

"Предстоят нови разпити по случая Ало, Ваньо на Бойко Борисов и Пламен Георгиев", обяви пред Сашо Диков вътрешният министър Бойко Рашков.

Напомняме, че Георгиев е прокурорът по делото, известен като Пацо Терасата, който нашумя с нередности при декларирането на собствения си триетажен апартамент пред управляваната от самия него институция като шеф на КПКОНПИ. Той беше издигнат първо в прокуратурата, а после и до поста, начело на комисията, след на делото Ало, Ваньо, беше "възнаграден" по определението на вицепремиера Рашков. Предишната му работа пък беше на спортен журналист. В момента той е консул във Валенсия, както напомни и вътрешният министър, който е категоричен "трябва да се повторят тези проверки по правилата на закона, а не на слугинското поведение към политическата власт, която на 4 април си отиде".

"Взети са решения в полза на политическата власт. Не се извършват необходимите и възможните действия по изясняване на тези случаи", коментира необходимостта от възобновяване на казуса Бойко Рашков. Напомняме, че преди 10 г. в. Галерия извади записи, на които тогавашният шеф на Агенция Митници Ваньо Танов и тогавашният премиер Борисов обсъждат прекратяване на разследване на прокуратурата в завода за пиво на бизнесмен, известен като Мишо Бирата. Тя е прекратена, като от разговора се разбира, че и тогавашният президент Георги Първанов, чиято партия АБВ се явява на изборите в коалиция с БСП, а самият той се яви на преговорите за това, е "обещал да не го пипат".

Интересен факт е, че след избухването на скандала бизнесменът, съпругата му, която е и негов съдружник и самият Танов почиват. При Мишо Бирата, както го нарича в записите Борисов, обстоятелствата на смъртта остават силно подозрителни и до момента.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени