FACEBOOK

Шефът на КПКОНПИ е ипотекирал терасата, която уж не притежава

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев е ипотекирал в банка част от жилищния си имот, за която самият той отрече да е формално негова собственост. Става въпрос за терасата от 186 кв.м към тризонета на Георгиев, която е в нотариалния му акт, но той не я декларира, защото била обща част от кооперацията. БТВ разполага с договора за ипотечен кредит, с който Георгиев купува апартамента. Там терасата фигурира като негова собственост.

През април 2017 г. Георгиев придобива апартамент срещу сумата от 293 000 лева. Сделката е финансирана с банков кредит от 189 500 лева.

Днес от Антикорупционния фонд съобщиха, че въпросната тераса е със зимна градина и сауна за шест души. В имуществената си декларация обаче шефът на КПКОНПИ я пропуска, обявява само апартамент от 156 квадрата и тераса от 48 квадрата.

Дългогодишният адвокат по вещно право Валя Гигова обяснява пред бТВ, че ако Георгиев е смятал, че терасата е обща част, то тя не би следвало да е описана в нотариалния му акт. По думите ѝ ако терасата не е негова, това би направило ипотеката нищожна. Днес от АКФ съобщиха още, че през 2016 г. предишните собственици на имота са го продавали на доста по-висока цена от декларираната след сделката от Георгиев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени