FACEBOOK

Мост енерджи вземала ток от НЕК, забравяла да го плаща: държавата

Специализираният енергиен сайт 3e-news.net, близък до ресорния министър Теменужка Петкова, разкрива, че част от причините за уволнението на директора на НДК Мирослав Боршош и последвалите му неволи с прокуратурата може да се дължат на договор, който сключва с фирмата Мост енерджи. Към 2015 г. НЕК е публикувала списък с търговците на ток, които просрочват задълженията си към държавната електрическа компания редовно.

В скандалната листа присъства Мост енерджи, като специализираният сайт посочва, че тогава закъснелите плащания са били близо 6 000 000 лв. Интересно е, че дружеството „охотно усвоява публични пари, но не си плаща на държавата”, коментира 3e-news.net.

Фирмата пък е свързвана от близкото до правителството радио К2 на Беновска с Екатерина Истаткова, изпълнителен директор на НЕК през 2014 г. и е съпруга на голям търговец на ток с дружеството ДАНС енерджи, което същата година има оборот от 110 000 000 лева от търговия с ток.

Причината за отстраняването на дамата е продажбата на 2,3 МВтч на ниска непазарна цена. Оставете конфликта на интереси на двойката. Интересно е как такова име изобщо е допуснато за регистрация, при положение, че няма нищо общо с Държавната агенция за национална сигурност.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени