FACEBOOK

В пандемия: Студена празен, Пернишки поток пак бомбира

„С бързи темпове се пълни язовир Студена“, бодро заяви властта и това, както се вижда от неделните снимки на 19 минути е нагла лъжа, достойна за 5 години затвор по Закона за извънредното положение и 50 000 лв. отгоре. Каква е връзката с коронвируса ли? Няма нищо по-уместно от това човек да казва на хора без вода да си мият 20 пъти на ден ръцете.

Кое е най-лошото? В момента е пикът на снеготопенето и щом сега вода няма, какво ще очаква перничаните – нещастните 100 000 души, които живеят в най-близкия до европейската столица София областен град на България? Какъв ред епидемии?

Още повече, както специалистите предупредиха още преди първата му копка, гениалното инженерно съоръжение Пернишки поток, което вместо 5 милиона, излиза на данъкоплатците над 27 милиона лева не издържа на напора. И за втори път бомбира в петък. Което спецовете очакваха, защото тръбата се прави без план, без проект, без замервания, без ОВОС и без закон, макар да бе почната преди извънредното положение. За да се откраднат поне 20 милиона към досега свитите 25 млн. лв. от неосъществения ремонт на язовира и ВиК мрежата в Перник от общо 32 млн., 14 млн. от източена към Стомана и ТЕЦ-а и Топлофикацията на Ковачки вода, още 14 млн.лв. от източената заради ненаправения ремонт, доказана с документи в разследване на В. Ахчиева и т.н.

За протокола, днес е 64-ият ден от реализацията на 13-км тръба. В Китай за 10 направиха модерна болница с целия хайтек вътре в нея, за 6 дни – мощен завод за медицински маски.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени