FACEBOOK

Пернишки поток няма да тръгне и в петък, когато изтича вторият краен срок за „златната“ тръба

Пернишки поток, както нарекохме тръбата от 13,5 км, струваща максимум 5 млн.лв., за която държавата троши над 27 млн.лв., няма да бъде пуснат и за втория си краен срок в петък. При първото лансиране на проекта за повишено водоснабдяване на областния град, чийто язовир Студена беше източен с цел прикриване на кражба и откраднати европари по проект на обща стойност 46 млн. лв. със старт, даден лично от Лиляна Павлова, което възвести на 18 януари премиерът, беше даден краен срок 45 дни – до 3 март, а министърът на икономиката предвиди 30-35 на заседанието.

На 1 февруари отново Емил Караниколов при първата копка отново обеща 30-35 дни, а впоследствие вдигна на 45. Те изтичат утре. Работата не е само да се прекарат тръби от Бучино до Перник, но и да се направи помпена станция, да се пробва работят ли новите съоръжения и не създават ли проблем за софийския водопровод, откъдето реално ще бъдат източени поне 7 млн. кубика вода, която ще плащат абонатите в столицата, каквото и да говори властта. Някои експерти не са оптимисти.

В задачата се пита още какво стана с парите по първия проект за ремонт на язовира и на ВиК системата на Перник – 32 млн.лв., които се водят усвоени до 31.12.2019 г., но резултати няма? Какво стана с разследването на прокуратурата за безстопанственост за кражби на вода от Топлофикация и ТЕЦ на Ковачки, както ги е описала за 14 млн. лв.? Какво стана с новите 32 млн.лв., които бяха дадени в края на миналата година пак за рехабилитация на тръбите за ВиК в миньорския град? Кой взе 27-те милиона от Пернишки поток, който тръгна съвършено незаконно – без проект, без ОВОС, без каквито и да било технически и други експертизи? Сметката е огромна и поне нещо да беше свършено, но не е.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени