FACEBOOK

Министър рекетира за 10 М „за спокойствие” бизнесмен, има и запис

Министър от действащото правителство, доста високопоставен в Продължаваме промяната, е посъветвал крупен бизнесмен да си плати 10 милиона лева, за да има спокойствие, да не бъде притесняван от проверки на различни, подчинени на изпълнителната власт институции. 19 минути научи това от високопоставен източник в администрацията, а материалът от „дружеската беседа” е и наличен.


Понеже не е вчерашен, а и - без да иска – така или иначе притежава необходимата съвременна техника за сигурност, свикналият с номерата на българските политици делови мъж пази мил спомен от срещата във вид на доказателствен материал, разказва още високопоставеният източник. Бизнесменът има подобен опит от времето на „статуквото”, който – за негова огромна изненада – сега му е застраховка и при „промяната”.


Утре ще напомним за героите от другия актуален корупционен сюжет – схемата на Продъжаваме промяната 10+4% за получаване на забавени плащания по обществени поръчки. Там също има доказателства. В писмен вид.


Напомняме, че за да си получи парите, за които има договор с държавата, ръководителите на фирми, изпълнявали подобни контракти и желаещи да им бъде платено от бюджета, са насочвани първо към заместник-министър на финансите, за когото подробно ще разкажем, а оттам – към известни адвокатски кантори.


Защо ли в бизнес средите ги наричат „Канторите на Асен”? Не се наемаме да гадаем
Обаче, който не мине през канторите, не си получава парите, ако ще и съдът да е взел колкото си иска решения по казуса му и да е задължил държавата да му плати.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени