FACEBOOK

МВР ще отнеме лиценза на Делта гард

Министерството на вътрешните работи е започнало процедура по отнемане на лицензите за извършване на частна охранителна дейност на фирмата Делта гард ООД. Това пише в съобщение на Главна дирекция Национална полиция до компанията.

Съобщението за началото на процедурата е изпратено на 19 октомври, се разбира още от информацията на сайта.

Делта гард е охранителна компания, която се свързва с Димитър Спасов, известен и с прякора Митко Каратиста. Името на фирмата беше посочена от Илия Златанов в разследването на Антикорупционния фонд за Осемте джуджета. Там той разказа, че охранители на тази компания са го следвали постоянно и са охранявали бизнеса му. Малко след това стана известно, че те не допускат никой до заводите на Изамет в Дупница. В края на август 2020 година, те го освободиха.

От Антикорупционния фонд припомнят, че още през септември 2020 г. са сигнализирали МВР за изнесените в разследването Осемте джуджета множество данни за закононарушения от страна на Делта Гард и призоваха за цялостна проверка на дейността ѝ.

Името на фирмата беше споменато и от обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който се намира извън страната, според когото гардове от Делта гард са били сред провокаторите на антиправителствените протести.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени