FACEBOOK

МВР проверява снимки за нерегламентирана охрана от полицаи на ресторант Осемте джуджета

МВР проверява снимки, за които се твърди, че са на полицаи, охранявали нерегламентирано ресторант Осемте джуджета в центъра на София.

МВР проверява снимки, за които се твърди, че са на полицаи, охранявали нерегламентирано ресторант Осемте джуджета в центъра на София, съобщиха от Вътрешното министерство. Снимките са разпространени преди 5 дни.

От ведомството припомниха, че през 2021 г. тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков е разпоредил обстойна проверка по сигнал на Фондация „Антикорупционен фонд“. Тя е била за участие на служители на МВР в охраната на ресторант Осемте джуджета.

Данните са публикувани в доклад на дирекция „Инспекторат“, според който от 01 януари 2018 до 31 март 2021 г. полицейски коли са престоявали в близост до ресторанта. „Комисията не е намирала доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите”, гласи съобщението на МВР.

Констатациите в доклада са били докладвани на Бойко Рашков на 03 август 2021 г. На 01 септември2021 г. е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от Рашков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени