FACEBOOK

Кьовеши разследва висш бг политик за договори за милиони в МОСВ

Автор: Валя Ахчиева | EURACTIV BULGARIA

Преди дни се разбра, че служителите в една дирекция на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) са получили огромни бонуси към заплатите си през месец април. Те са взели по 200 процента над заплатата като допълнителен материален стимул.

Така 107 души от дирекцията, която отговаря за оперативна програма Околна среда, са получили общо над 565 000 лева. Парите са одобрени с подписа на бившия министър на околната среда и водите Емил Димитров .

Според счетоводната ведомост –  по 7000, 8000, 9000 и почти 10 000 лева са получили някои държавни служители през месец април в тази дирекция.

Накрая историята с бонусите стига до българската прокуратурата, а със случая се е заела дори Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши. Подозренията са, че висш български политик е уреждал договори за милиони левове.

Наомняме, че в същото време Програмата Околна среда е втората най-лошо управлявана и с най-малко усвоени средства след Програмата за развитие на селските райони. Тоест, там служителите не са за бонуси, а за глоби.

ВИЖ ВИДЕО ТУК!

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени