FACEBOOK

Кой открадна 44 млн.лв. за ремонт на залата в Партийния дом

След 44 милиона похарчени и почти 3 години закъснение за ремонта на една единствена зала в бившия Партиен дом, която се превърна в нова пленарна на парламента , а всичко това стана върху костите на млад човек, който загина по време на работите и смъртта му остава неизяснена, резултатът е повече от лош.

Мирише на откраднати поне 90% от сумата, без да броим заграбеното: изчезнали са феноменален огромен кристален полилей, скъпи ламперии, мрамори, позлата и др., а не е свършено нищо повече, освен да се разшири с десетина метра салонът, което е без функционална необходимост – огромният празен „президиум” сега стои отблъскващо. И да се направи странен и ненужен стъклен покрив. За разлика от онзи над парламента в Берлин, нашият няма дори декоративно значение за сградата – отникъде не се вижда и не я прави да изглежда по-модерна и по-приветлива, нетоталитарна, както в немската столица.

Заместник – председателят на Народното събрание от опозицията Кристиан Вигенин добавя новина – финансирано е всъщност изграждане на изцяло нова зала, а не ремонт на старата със запазване на цялата й конструкция: „Първоначалният проект предвиждаше запазване на старата зала и изграждане на нова зала във вътрешния двор, като се затвори със стъклен купол. После дойде ГЕРБ и посредствената конфекция завладя всеки един аспект от живота в България”.

Служебният вицепремиер с ресор европейски въпроси Деница Златева добавя ценни сведения по отношение на финансите, които почти се удвояват, въпреки че работата не е свършена: „Първоначалният разчет за ремонта беше 25 млн лв, който даже беше част от бюджета за Европредседателството със срок на завършване края на 2017 г. Закъснението е повече от 2 години и ремонтът на залата струва с 19 млн. повече.

За сравнение - други пленарни зали, ремонтирани през последните години изглеждат много по-представително и внушават респект. Тук лъха на евтино и корупция”.

Авторът на колажа с визията на залата преди и сега Николай Нанчев пише: „Похарчиха десетки милиони, за да унищожат тотално една от най-красивите зали в България! Изкъртиха мрамор, гранит и махагон, за да сложат теракот, гипсокартон и ПДЧ. Изкъртиха най-красивия таван с най-големия кристален полилей в България, за да направят стъклен покрив тип селски мол с китайски LED лампи.

Изкъртиха гипсови украшения с позлатени орнаменти, за да ги покрият с гипсокартон и да теглят един латекс отгоре. Само в България можеш да похарчиш десетки милиони, за да унищожиш нещо скъпо, качествено и красиво, и да го замениш с нещо евтино, некачествено и грозно”.

Изобщо, Партийният дом на ГЕРБ бе превърнат от тях в ужасяващ микс от стилове, където мраморните коридори са препречени с ПВЦ дограма насред тях, за да бъдат оградени някакви службици вътре. Даже новите дограми и щори по ремонта на залата вече са сдали багажа три седмици след пуска, както видяхте на снимките на колегата Мария Филева. Припомняме, че подизпълнител на обекта бе семейна фирма на заместник-министъра на социалната политика Султанка Петрова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени