FACEBOOK

Как Огнян Донев стана фармаолигарх и мултимилионер с парите на софиянците: Дела и документи

От няколко седмици нашият приятел Сашо Диков усърдно пере и препира имиджа на Огнян Донев – един човек, когото приятелството с Любомир Павлов – Пъпката, дясната ръка на екскмета Стефан Софиянски, свали от Трабанта и качи в Поршето на най-богатия българин. Ние ще ви разкажем как стана този фокус, който платихме с нашите пари на данъкоплатци, в следващите броеве. Дано Сашо да прочете, пък да се засрами, да вземе да разкаже на зрителите си истината, цялата истина за Огнян Донев, който никак не е светец.

Последно човекът се оказа невинен според съдиите, понеже нямал представа, че трябва да плати 62,9 млн. лв. данъци на същата тази държава, която толкова щедро го е надарявала с богатствата си през годините на приватизацията, както ще ви разкажем, а вие ще цъкате с език, защото е повече от възмутително.

Пък според съда и, ако бил продавал акциите на пазарната им стойност, което е задължен да прави, както всеки от нас по закон няма право да продава под себестойността каквото и да било, щял бил да навреди на борсата.

Магистратите явно се явяват специалисти по данъчно счетоводство и борсови експерти, та и историци – знаели са хората какво би се случило на тържището ни преди 15 г. и как би се развило то. Учудващо наистина.

Времето изглежда слънчево, но явно и силно вали.

В нечии джобове!

През последните дни много пишем за евентуалната сделка за купуването на пакет от 80 аптеки Марешки от Фьоникс Фарма. Всъщност това са и основните конкуренти на Огнян Донев.

Заобикаляйки действащите закони, тези контролират „национални вериги аптеки” в държава, където де юре на което и да било юридическо лице е забранено да притежава и да управлява повече от 4 аптеки!

Заобикаляйки действащите закони, тези контролират едновременно складове за търговия на едро и аптеки за търговия на дребно с лекарства.

Софарма е и производител на лекарства, при това сред водещите у нас, което прави работата още по-дебела.

Отделно Софарма контролира здравен фонд, болница Доверие, за ужасите в която ще напомним в нашия сериал за Огнян Донев.

Той пък самият беше в борда на Националната здравноосигурителна каса, за да бъде не просто пълен и не просто завършен, а отговарящ на всички критерии за наличието на олигархия – сливане на властта и бизнеса, неговата империя.

А, след като беше принуден да подаде оставка, тъй като работата стана твърде дебела, му назначиха двама представители в борда на Касата, плюс заместник-министър на здравеопазването, така че да бъде буквално на входа и на изхода на фармацията и болниците, които пък са най-големите потребители на произвежданите и търгуваните от него лекарства.

Бавно и полека ще разкриваме дела и документи за български и офшорни фирми, през които цялата тази система работи 3 десетилетия.

Сашо Диков, ако му е останала капка журналистическа етика, е добре поне да прочете това, което пишем.

За да разбере на кого, волно или неволно, служи.

Защото, както сам обича да казва: „Това не ти отива, ама никак не ти отива”.

Илиян Костадинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени