FACEBOOK

Кабинетът в оставка даде 2 имота на ПП в центъра на София

Продължаваме промяната“получава два държавни имоти в София, които да използват за партийни централи – едната за централното ръководство, а другата за местната структура на партията.

„Продължаваме промяната“ получава два държавни имоти в София, които да използват за партийни централи – едната за централното ръководство, а другата за местната структура на партията. Това става възможно с решение на правителството в оставка, прието днес.

Двата имота представляват самостоятелни обекти, единият от които се намира в сграда на ул. Христо Белчев № 8 в район „Средец“, а вторият - на бул. „Витоша“ № 12 в район „Триадица“.

Припомняме, че ProCredit отпусна на финансовия министър Ас. Василев 3М лв. заем за заложена вече от него къща по друг заем за $1,477М. Най-скандалното е, че същата къща на ул.Чаталджа беше години наред централа на управляващата ни партия Продължаваме промяната, което е плащано с НАРОДНИ ПАРИ ОТ СУБСИДИЯТА.

ПП „Продължаваме промяната“ отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите – частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване.

Съгласно Закона за политическите партии, ПП нямат право да ги преотдават под наем или преотстъпват за ползване. В тях не може да бъде осъществявана икономическа дейност.
Партията декларира, че разполага с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като същите ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди.

В решението на Министерския съвет е предвидено областният управител на област София да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите, както и да прилага предвидените в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост санкции в случай на неизпълнение.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени