FACEBOOK

ДАНС и КОНПИ разследват гл. архитект на Младост за Нотариуса

Тежък скандал е на път да взриви за пореден администрацията на столичния район Младост.

Тежък скандал е на път да взриви за пореден администрацията на столичния район Младост.
Според източници, близки до службите за сигурност главния архитект на района Росица Семова е уличена във връзки с Мартин Божанов Нотариуса.

Семова, заедно с нейна колежка и близка приятелка Кремена Цонева са били част от периферията на групата на Нотариуса.

Тяхната задача е била да издирват възрастни хора без наследници притежаващи апартаменти и парцели в район Младост. Впоследствие групата на Мартин Нотариуса е подготвяла кражбата на апетитните имоти.

Освен всичко това е прилагана и схема в стил “Иванчева”. Чрез подставени лица Нотариуса е изнудвал инвеститори в района като им е отказвано издаване на разрешителни за строеж.
Росица Семова е архитект на район Младост от няколко години. Започва работа там непосредствено след ареста на Десислава Иванчева и бързо навлиза в блатото на корупцията.
В момента кмет на района е Ивайло Кукурин от ПП, ДБ, Спаси София.

За него се знае, че е бил част от кредиторите в КТБ, заедно с баща си с приети вземания. Кукурин е вложител със сумата от малко над 20 хиляди лева, а брат му Владимир Кукурин с влог от близо 600 лева.
Коалицията дойде на власт именно с обещания за борба с корупцията в столицата.

Една последните големи измами на групата е свързана с парцел на кръстовището на "Симеоновско шосе" в София в съседен район на Младост. Божанов е манипулирал документи, за да придобие този имот още през 2014 година. Интересно е, че след като придобие контрол върху него, той го продава на двама различни клиенти.

През 2019 година, за само три месеца, собствениците на две строителни дружества са платили по един милион евро на Божанов, за да придобият терена и да изградят жилищен комплекс върху него. Въпреки че върху собствеността на спорния терен все още има досъдебно производство, Мартин Нотариусът е разпитван само като свидетел, а не като обвиняем.
Същата схема е била прилагана и в Младост.

В мандата си Иванчева лично резюлирала преписките и определяла служителите, на които ги възлагала за работа.

Това довело до забавяне движението на множество преписки и натрупването им в кабинета на осъдената в последствие кметица.Общият брой на откритите неразпределени преписки при извършените неотложни процесуално – следствени действия надвишавал 1000. Преобладаващата част от тях касаели административни процедури, свързани с изграждане на строителни обекти на територията на район „Младост“ - СО.

В сегашния случай спирачката на преписките за различни строителни дейности била удряна на ниво главен архитект на района.

След това подставени лица се свързвали с инвеститорите и започвали да ги изнудват.
При обиските след убийството на Нотариуса са открити копия на десетки преписки от район “Младост”. Така започнало и разплитането на мрежата за корупция и влияние.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени