FACEBOOK

Шефът на СДВР отстрани двама полицаи, охранявали частния клуб на Нотариуса

Двама служители на Столичната дирекция на полицията са отстранени от работа заради охрана на частния клуб на Мартин Божанов-Нотариуса със заповед на директора на СДВР Любомир Николов.

Двама служители на Столичната дирекция на полицията са отстранени от работа заради охрана на частния клуб на Мартин Божанов-Нотариуса със заповед на директора на СДВР Любомир Николов, съобщи БНТ, като се позова на свои източници.

Данните са, че в минал период от време двамата униформени са охранявали "SS клуб" в столичния кв. "Гео Милев", в който според първоначалната информация, подбрани магистрати са влизали със специални пропуски.

"SS club" е на пешеходно разстояние от сградата на Специализираната прокуратура, в клуба се ходеше с карти за достъп. Това го знае цялата Специализирана прокуратура. В този клуб много висши антикорупционни магистрати имаха достъп. Това място се е използвало за неформални връзки с магистрати и то изключително на средно и високо ниво, разказа преди време журналистът от Антикорупционния фонд Николай Стайков.

Заповедта на комисар Николов е издадена няколко часа, след като от вътрешното ведомство съобщиха, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е разпоредил извършването на проверка във връзка с разпространени в медийното пространство снимки, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти.

МВР проверява дали още полицаи са охранявали частния клуб на Божанов.

Кадрите на униформените служители на МВР пък бяха разпространени в страницата във Фейсбук на Фондация "Антикорупционен фонд".

От вътрешното ведомство обявиха още, че при проверка е установено, че от 1 януари 2018 г. до 31 март 2021 г. служебни полицейски автомобили са престоявали в близост до ресторанта "Осемте джуджета", но нямало доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението и наемателите му.

Снимка: Дарик


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени