FACEBOOK

Гешев: Не ми е работа да уведомявам Борисов за спецакцията в Перник

Това дали има задържани за 24 часа, ще ясно до края на деня. Това каза пред журналисти Иван Гешев – главен прокурор на Република България, по повод специализираната акция в Перник, предаде Фокус.

„Не съм имал среща с областния управител на Перник, проведох среща с кмета на града. Очакват се сериозни резултати от тази акция“, допълни още Иван Гешев.

„Подробни изявления ще даде специализираната прокуратура, където ще бъдете запознати с всички подробности на досъдебното производство. На територията на Перник и София се провежда досъдебно производство, свързано с водната криза в Перник. Действията се провеждат от следователи от специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС, МВР и КПКОНПИ. В МОСВ се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР, във връзка с разпределената от мен проверка касаеща различните разрешителни режими за боклук внос от Италия “, заяви главният прокурор.

„Планът предвижда до утре да се разпитат над 30 лица“, каза Иван Гешев.

Главният прокурор отбеляза, че не е уведомявал премиера Бойко Борисов за спецакцията. „Не ми е работа да го уведомявам. Най-вероятно той е запознат“, допълни още Гешев.

Гешев уточни, че акцията на спецслужбите е заради водната криза и затова, че не са предприети необходимите действия за предотвратяване на тази трагедия.

"Това е битовизъм, но видях как са нещата в прокуратурата. Нещата са трагични, предполагам такова е положението в целия град. Ние се занимаваме с аспекта на този въпрос касаещ наказателната отговорност. Не се занимаваме с други отговорност като морална, политическа", каза още той.

"Проверява се дали има източване на язовира в Перник. Проверява се и ремонтът на язовирната стена. В момента няма данни за престъпления. Но това също е обект на досъдебното производство", уточни Иван Гешев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени