FACEBOOK

Удариха Барбукови и ексгубернаторката на Перник, скоро - Земен

В момента тече масирана полицейска акция по претърсване жилището на бившата областна управителка на Перник Ирена Соколова, видя BIG5.

Ирена Соколова - бивш депутат от ГЕРБ и вече бивш областен управител на Перник, обитава баровския комплекс Анастасия, който се намира в квартал Гоце Делчев в София. В същия комплекс жилище има Евгени Минчев, а самият той е собственост на известните строителни предприемачи Димитър и Весела Барбукови.

Не е известно още дали бившата областна управителка живее там под наем или жилището в луксозния комплекс е нейна собственост.

В този час пред комплекс Анастасия е пълно с полицейски автомобили, а МВР и прокуратурата провеждат щателен обиск на жилището на Ирена Соколова. Най-вероятно това се извършва във връзка с разследването, което започна прокуратурата, за източването на язовир Студена и последвалата водна криза за перничани.

Припомняме, че заради водната криза бяха освободени шефът на ВиК-Перник Иван Витанов, който вече е арестуван и областният управител Ирена Соколова, а Специализираната прокуратура заяви, че ще търси виновните. Търсят се връзки и с кмета на Земен Димитър Сториво, който е баща на Весела Барбукова. Не е тайна, че всички те бяха твърде близки с Цветан Цветанов - отстраненият след скандала Апартаментгейт втори човек в управляващата партия. Смята се, че разследването е на път да открие и други интересни подробности около олигархичната група, в това число по линия на еврофондовете и по-специално без друго скандалната селска програма. Не е тайна, че новоизбраният главен прокурор Иван Гешев беше обвинител в Перник и цялата мрежа в областта му е повече от ясна.

Източник: big5.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени