FACEBOOK

Гаджето на Дънката - вън от парламента: ГЕРБ

Приятелката на Дидо Дънката е призована да напусне парламента, за да поеме отговорността на половинката си за провала на варненския кандидат за кмет на ГЕРБ Портних. Не е тайна, че именно бизнесменът със спорна репутация и неговата Славена Точева поеха ангажимента за нов мандат, въпреки яснотата, че номинантът им е скаран с бизнеса в града отпреди вота.

Славена блесна първо в 19 минути, който й отдели внимание и описа нейния житейски път като латино-сериал още при влизането й в НС – на 6 април 2021 г., от когато тя неизменно влиза в депутатския корпус. Тя е майка на детето на затворен в Испания трафикант, след ткова живее с общински съветник от БСП в Шумен, който беше изгонен от сметопочистващата Титан поради елементарни и лесно хванати врътки. Накрая намери пристан при Дидо Дънката.

Той пък я направи депутатка и то със смайващо количество преференции във Варна, въпреки че тя беше дълбоко неизвестна извън нощните среди: за нея беше писано само веднъж: в една местна медия и то като споменаване на хостеса, член на жури на миниконкурс за красота в същия нощен клуб. Тайната на тънките сметки я знаят Дънката и Влади Горанов, който тогава беше редил листата на ГЕРб в морската столица.

А откъде финансов министър може да познава човек, описван в много медии, при това близки до ГЕРБ, като трафикант? Ето това вече е въпрос с повишена трудност, както се казваше в легендарното тв предаване Минута и много.

Хората на Дидо Дънката, варненски бизнесмен с елегантно казано спорна репутация, събраха рекорден брой преференции за новата звезда на ГЕРБ . Никому неизвестната красавица Славена Точева победи по лайкове в бюлетина и на машина самия господар на коронавируса - министър Костадин Ангелов - Ботокса. Именно той беше водач на листата на партията във Варна. Неин подредител пък е бил бившият финансов министър Владислав Горанов, който безуспешно се опита за втори път да се върне на бял кон - ако беше чел Маркс, Капитала и друга икономическа теория, щеше да знае, че историята се повтаря като фарс.

Откъде ли на Влади му е хрумнала идеята да лансира в листата на ГЕРБ дамата, която по информация на сайта offnews e била съдружничка в семейна фирма на екслидера на ДПС в морската столица Ведат Саккалъ? Прехвърлила е дяловете на сина на политика.

Интересно е, че Горанов бешеовелител на приходните агенции, а е удостоил с доверието си близка на човек, описван в проправителствения сайт ПИК и още куп близки до властта и в местни медии във връзка с контрабанда на цигари и какво ли не. Не беше тайна, че той беше от антуража на варненския лидер на БСП Борислав Гуцанов - Медузата, най-близкия до Корнелия Нинова в партията.  Истинска сензация е как  новата звезда на ГЕРБ Славена Точева е взела 6805 преференции от гласоподавателите на управляващите срещу 5398 за министър Ангелов. Тя е влизала в медиите единствено като журираща конкурса Мис Варна от името на клуб Сенсо (в превод: "сетиво"), а корменият хирург е дългогодишен шеф на Александровската болница, а вече 9 месеца като шеф на националното здравеопазване е сутрин, обед и вечер "в телевизора". Може би добрият в сметките Влади Горанов знае отговора?


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени