FACEBOOK

Вземете концесията на Титан и Домусчиеви: стари и несъразмерни камиони рушат центъра на София

По концесионен договор фирмите на Титан и братя Домусчиеви, които чистят по-голямата част от София, трябваше отдавна да са подновили 100% автопарка, с който „сметосъбират”, казано на чиновнически език. Както виждате на тази петъчна снимка, камионите им обаче нито са нови, нито дори са съразмерни на малките улички в центъра на София. Резултатът беше потрошаване на знаци, избиване на тротоари и образуване на трафик в този без друго супер невралгичен участък на глупави промени на движението.

   

Изобщо не отваряме темата за чистенето на натоварени артерии като ул. Лавеле и ул. Позитано – на снимката от ъгъла им, ул. Цар Асен и околните по обед в делничен ден. Това образува задръствания, което пък води до сериозно замърсяване на въздуха, освен до загуба на време и енергия в този силно натоварен с офиси и кантори район. Няма чистене по обед никъде в цивилизования свят, хеле в центъра на милионен град. Това е чиста лудост!
Не отваряме и друга тема, която си заслужава сериозен контрол. Контейнерите се подреждат така от чистачите, че камионите да не влизат в повечето улици, където обаче е задължително по план да минават. И за което им се плаща. Така се изпаряват яко дим немалко от 220-те милиона лева, които плащаме за чистене на София.
Доколкото сме информирани, дуетът Титан – Домусчиеви има вече 2 предупреждения от СО, а третото води до автоматично прекратяване на концесията. Явно само това е начинът.   

Илиян Костадинов

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени