FACEBOOK

САЩ резна К19 карантината на 5 дни

Здравните власти на САЩ съкратиха препоръчителното време за изолация за американците с асимптоматични случаи на COVID-19 на пет дни от предишните указания от 10 дни, предаде Ройтерс.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията също казаха, че асимптоматичните хора след изолацията трябва още 5 дни да носят маска, когато са около другите.

Той също така препоръчва петдневна карантина за хората, изложени на вируса, които са неваксинирани или са над шест месеца след втората доза иРНК или повече от два месеца след ваксината на Johnson & Johnson (JNJ.N) и все още не са подсилени. Карантинният период трябва да бъде последван от стриктно използване на маски за още пет дни.

Според CDC изолацията разделя болните хора със заразна болест от хората, които не са болни, докато карантината разделя и ограничава движението на хора, които са били изложени на заразна болест, за да се види дали ще се разболеят.
„Актуализираните препоръки на CDC за изолация и карантина балансират това, което знаем за разпространението на вируса и защитата, осигурена от ваксинацията и бустерните дози“, каза директорът на CDC Рошел Валенски в изявление.

Omicron представлява 73% от инфекциите с коронавирус в САЩ, съобщи федералният CDC миналата седмица.

Пробивните инфекции се увеличават сред напълно ваксинираното население, включително тези, които са получили трета бустерна ваксина. Въпреки това, Omicron изглежда причинява по-леки симптоми при тези хора, някои от които нямат никакви симптоми.

Намаляването на препоръката на CDC за 10-дневна карантина би помогнало на асимптоматичните хора да се върнат на работа или училище, с подходящи предпазни мерки, каза пред CNN миналата седмица медицинският съветник на Белия дом Антъни Фаучи.

Хората, които са получили допълнителна инжекция, не трябва да поставят под карантина след експозиция, но трябва да носят маска в продължение на 10 дни, съобщава CDC.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени