FACEBOOK

Камарата на представителите може да започне импийчмънт на Тръмп

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ може да започне тази седмица процедура по импийчмънт на президента Доналд Тръмп заради размириците във Вашингтон миналата сряда. Това обяви в неделя в писмо до своите съпартийци председателят на долната камара на парламента Нанси Пелоси (демократ от Калифорния), съобщава ТАСС.

Тя обясни, че контролираната от демократите Камара на представителите първо ще разглежда резолюция, която призовава вицепрезидента Майкъл Пенс да използва 25-та поправка на Конституцията на САЩ и да отстрани Тръмп от поста, а след това ще се занимае с въпроса за импийчмънт на държавния глава. По думите на Пелоси в понеделник документът ще бъде предложен за одобрение на конгресмените. Ако това не се случи, тогава във вторник резолюцията ще бъде внесена за разглеждане и последващо гласуване в Камарата на представителите. След това долната камара ще пристъпи към разглеждане на импийчмънт на президента.

Според гореспоменатата 25-та поправка вицепрезидентът заема поста на държавен глава в случай на предсрочно прекратяване на президентските правомощия поради неговата недееспособност, предаде Гласове.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени