FACEBOOK

41 млн. европари за преобразяване на центъра на София

41 000 000 лв. в проекти са одобрени за усвояване в София по Оперативната програма Региони в развитие на Европейския съюз, съобщи ресорният министър Николай Нанков.

Както многократно сме анонсирали в 19 минути, те ще преобразят редица градски пространства. Самото сърце на столицата – зоната около храм – паметника Александър Невски, която не е пипната от последния ремонт през 1980 г. е един от ключовите обекти. Друг от тях е зоната около улица Граф Игнатиев, включваща площадите Гарибалди и Славейков и няколко околни улици. Предстои преобразяване и на зоната около площад Света Неделя.

Всички тези представителни части на столицата, в съзвучие с плана на Общината, подкрепен и от световни урбанисти, ще се превърнат в територии за хората, а не за превозните средства, ще бъдат пешеходни зони.

Във връзка с темата, а и с внасянето на бюджета на града за 2018 г., от БСП – София контрираха, че 210 000 000 лв. не били вложени по инвестиционната програма на Общината за 2017 г. Иван Таков, заместник-председател на финансовата комисия на СОС, внук на члена на Политбюро на БКП Пеко Таков и син на Янчо Таков, атакува ГЕРБ като посочи, че от 480 000 000 лв., предвидени за целта, са усвоени 56%.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени