FACEBOOK

Фандъкова представи проектите на София с еврофинансиране пред ЕП

За програмен период 2007 – 2013 г. СО е защитила общо 89 проекта с еврофинансиране на обща стойност близо 3 млрд. лв.

Проектите на София, реализирани в програмен период 2007 – 2013 година, както и в настоящия програмен период, представи кметът на София Йорданка Фандъкова пред членове на Европейския парламент от Комисията по регионално развитие, начело с г-жа Искра Михайлова – председател на Комисията по регионално развитие на ЕП, предаде пресслужбата на Столична община.

За програмен период 2007 – 2013 г. Столична община е защитила общо 89 проекта с европейско финансиране на обща стойност близо 3 млрд. лв. (от тях 2 млрд. лв. безвъзмездна финансова помощ), от които: 53 проекта по Оперативни програми на ЕС, 36 проекта по общностни програми на ЕС и програми за териториално сътрудничество. Кметът Фандъкова представи проекта за разширение на метрото, за завода за отпадъци, модернизирането на градския транспорт, ремонта на парка на НДК, разкриването на културно-историческо наследство и откриването на Музея за история на София и други.

Третата линия на метрото на София бе първият одобрен по новата Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура". Третият лъч на метрото с дължина 12 км и 12 метростанции се предвижда да бъде завършен в края на 2019 г. В момента с метрото ежедневно се придвижват около 350 хил.души.

Очаква се с пускането на третата линия на метрото близо 500 хил. души да ползват този транспорт. Освен транспортните ползи метрото има и важен екологичен ефект. С действащите две линии се спестяват 75 хил. тона вредни емисии, а с изграждането на третия лъч те ще бъдат 90 хил. тона годишно.

Членове на Европейския парламент посетиха метрото, разгледаха Музея за история на София и Ларгото, както и центъра за управление на трафика на София.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени