FACEBOOK

Министър ще кърми в кабинета близнета

Как Деси Танева ще председателства без езици ЕС в земеделието, питат се в Брюксел

Как министри, които не говорят чужди езици ще управляват секторите в целия ЕС, питат се в Брюксел, при кандидатурите, които излизат за Борисов 3? Най-богатият сектор – земеделието, който харчи 30% от бюджета на Съюза, например ще бъде ръководен от Деси Танева. И това далеч не е нито единственият, нито най-сложният проблем с нея за държавата и за сектора у нас, който тя остави и ще си получи с нестартирало на средата на програмния период еврофинансиране.
На всичко отгоре малко, след като влезе в кабинета, сливналийката ще става и майка, което не е само нейна лична работа, а на цялата нация и стотици хиляди работещи в земеделието на фона тежкото положение на бранша. При това, ако се вярва на агроекспертите, Танева ще се радва на близнаци. Бебето или бебетата, да бъдат живи и здрави, не са от кмета на Котел, нито от свещеник, както реди мълвата. А от ин витро оплождане с анонимен донор. Тоест, мощният фактор 2 баби или другият - баща в отпуск по майчинство, не са опция. Буквално ще се стигне до кърмене в кабинета. Нещо, което не се е случвало никъде в света!
От кухнята на преговорите за кабинет разбираме, че Танева е обещала „да не се бави повече от 2 седмици”, но с 1 или 2 кърмачета на ръце това ще да е много трудна работа. ГЕРБ сигурно ще прибегне като План Б до твърде компрометирания Васил Грудев като опция, но както той, така и съдружника му в НПО за еврофондове Рмен Порожанов са бита карта.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени