FACEBOOK

Столичната община представя големите проекти с европейско финансиране до 2020г.

На 28 юни 2017 г. кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова и заместник-кметът на Столичната община в направление „Инвестиции и строителство” г-жа Ирина Савина ще представят пред медиите големите проекти на София до 2020 г. с европейско финансиране.

Сред тях са изграждането на третия метродиаметър, цялостното обновяване на линията на трамвай №5, обновяването и облагородяването на ул. „Граф Игнатиев” и голяма част от центъра на града, реконструкцията на трамвайната линия по ул. „Каменоделска”, на парка „Владимир Заимов”, закупуването на нови нископодови трамвайни мотриси, цялостна модернизация на училища и детски градини.

Проектът „Големите проекти на София до 2020 г.“ се изпълнява от Сдружение „Екопрограма“ с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2017, в партньорство с район „Красно село“ и район „Витоша“.
Целта е да се даде гласност на усилията на Столичната община, която е най-големият бенефициент на европейски средства и продължава да работи за подобряване на градската среда и условията за живот.

Подкрепата на гражданите за тези големи проекти е важна и с оглед предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС през 2018 г., на което София ще бъде град-домакин.

Представителите на Столичната община ще представят повече информация за проектите на нетрадиционно за пресконференция място - в трамвай, закупен с европейско финансиране, по маршрута на някои от най-големите предстоящи проекти - линията на трамвай №5 и по ул. „Граф Игнатиев”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени