FACEBOOK

Oтказваме подкрепата на Борисов за РСМ: Лена

Правителството отхвърля предложението на Бойко Борисов първо МС да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по начало на преговори за присъединяване на република Северна Македония (РСМ) към ЕС, като решението след това да поеме към НС и да получи подкрепата на депутатите от ГЕРБ, стана ясно от думите на шефа на политическия кабинет Лена Бориславова, пише Дневник.

„Премиерът Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решението за РСМ да мине първо през парламентарната Комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа, и след това през МС”, каза Бориславова, която иначе е юрист по образование и би трябвало да познава Конституцията. Подходът на Петков  е спорен, тъй соред основния закон външната политика на България се води от правителството, а не от НС.

"Помолил съм депутатите от ГЕРБ да подкрепят френското предложение за република Северна РСМ”, обяви малко преди това експремиерът Борисов.

"Петков отново излъга. Каза, че ще отиде на Съвет и ще обвини ГЕРБ и опозицията, че някой му пречи да внесе предложение на МС до НС. От кого се страхува?", попита той. “Ако все пак този страхливец се осмели, престраши, ще има 59 депутати в подкрепа на даването на зелена светлина за ЕС на РСМ и Албания", обеща Борисов.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени