FACEBOOK

Nova освободи Бенатова и Шикерова

Нова телевизия прекрати договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, съобщи Свободна Европа. Те потвърдиха информацията, но отказаха коментар.

До прекратените договори се стигна след като в началото на месеца стана известно, че новото ръководство на медията е поставило пред избор Бенатова, Шикерова и Марин Николов. В края на май тримата са били извикани на разговор, на който са им предложили смяна на трудовите взаимоотношения.

Ръководството на медията им предложи да работят без трудови договори, а като свободни автори, сътрудници на телевизията. Аргументът, ползван от медията е, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти „ще имат повече свобода да работят“.

По същество обаче новите условия на т.нар. граждански договори не просто не дават свобода на журналистите, а въвеждат санкции за тях, ако например откажат да направят „тема, поръчана им от медията“. Телевизията вече напуснаха и редица други журналисти и продуценти, сред които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

Припомняме, че през април Адванс медиа груп на братята Кирил и Георги Домусчиеви и MTG финализираха продажбата на Нова Броудкастинг груп. Акциите, представляващи 100% от капитала на дружеството, бяха прехвърлени на купувача. Шеф на съвета на директорите стана Георги Домусчиев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени