FACEBOOK

Фейк до фейка

Миролюба Бенатова, която се води топрепортер, яко се издъни и дори не се извини, след като рече, че старото име на Санкт Петербург било Сталинград. А е Ленинград. И не е старото, а е новото. Защото от основаването си градът на Нева е наречен на Свети Петър, понеже основателят му е руският император Петър I. Според друг стожер на "качествената журналистика", заради която получи и грантове на стойност над 1 млн.лв. от Америка за България - Медиапул, Нона Йотова е вицепрезидент. "Новината" я постна във ФБ с очертание на въпросния фейк в началото на текста общинският съветник Венци Мицов. Всъщност вицепрезидент е Илияна Йотова. А Нона беше току-що избрана за депутат, също от червените, иначе е актриса и певица.

Но какво са тези фейкове на фона на световния?! Тръмп удари Сирия съвсем реално с ракети по непотвърдена и с нищо недоказана информация на лондонската "обсерватория" за страната. "Обсерваторията" всъщност е един
емигрант като милионите, заливащи Европа напоследък, който се намира на 5000 км от мястото, за което пуска слухове, неведнъж оказвали се партенки - даже май в 100% от случаите.

Понеже на този ден, с малко закъснение след Деня на шегата и лъжата, е основан Сатиричният театър, който празнува 60-годишнина (именно там играе Нона Йотова), напомняме девиза на трупата: "Светът е оцелял,
защото се е смял". Би било смешно, ако не беше страшно с цялата тази лъжлива глупост, която глобално ни е завладяла, докато се имаме за умни и красиви.

Светът може и да не оцелее, господа фейкаджии, и хич не му се смее.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени