FACEBOOK

78% от работещите българи със заплати под средната

78% от работещите българи със заплати под средната. Това заяви финансистът Мика Зайкова в студиото на България он Ер. Тя цитира данни, че българите са с най-ниски заплати на Балканите. След нас е само Албания.

"Тенденцията се задълбочава. Не харесвам средната работна заплата като показател, тъй като не дава ясна представа. 78% от работещите в България получават под средната работна заплата. Доходите в провинцията са значително по-ниски от тези в София, а столицата не е цялата държава", отбеляза още Мика Зайкова. Тя добави: "Припомняме, че преди дни финансовият министър Владислав Горанов обяви, че новият бюджет предвижда увеличение на заплатите на полицаите.

Според експертите увеличенията облагодетелстват само чиновниците от държавните и общинските ведомства, докато в частния сектор те просто не се случват".
"Трябва да има повече хора, които да вършат продуктивни дейности, а не чиновници, които не откриват нови технологии и не въвеждат подобрения", категоричен бе икономистът Славчо Маринов, който също участва в дискусията.

Мика Зайкова заяви, че е нужна и административна реформа.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени