FACEBOOK

72 000 лв.хонорар от Соф.вода за адвокат в КЕВР

Софийска вода поиска хонорар от 72 000 лева само за един адвокат по делото за поскъпването на водата в столицата със 17 %. Адвокатското дружество, защитаващо интересите на монополиста поиска огромната сума само за един единствен адвокат за делото в Административния съд в София. Защитниците на Софийска вода отказаха коментар по темата.

В същото време Върховната административна прокуратура посочи, че решението за скока със 17 % на водата в столицата е абсолютно незаконосъобразно. Очаква се до месец Административния съд в София да се произнесе по делото и да реши дали исканата сума за адвокатски хонорар е оправдана.

Според омбудсмана Мая Манолова подобно огромно възнаграждение само за един единствен адвокат е необосновано. Манолова сподели, че когато става въпрос за монополно дружество, снабдяващо столичани с вода, то подобни разходи (б.р. за адвокатски хонорар) трябва да бъдат премерени с оглед на това кой ще плати сметката.

„ Не може всички ние да работим за тяхната финансова стабилност, за техните екстри и луксозни раходи, а качеството да не се променя и единствено хората да плащат повече и повече за услугите на подобни мнополни дружества”, сподели обществения защитник.

Манолова настоява също такат да бъдат определени критерии за определяне на социалната поносимост на цената на ВиК услугите, а също така да бъде въведен и лицензионен режим.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени