FACEBOOK

64% искат кабинет на всяка цена

64,2% от избирателите искат в следващия 47 парламент да бъде излъчен редовен кабинет, дори и това да стане факт с цената на големи компромиси, сочи посленото проучване на Центъра за анализи и маркетинг. 20,2% обаче са на диаметрално противоположно мнение - не трябвало да се прекрачват "червени линии".
42% обвиняват за фиаското на усилията за съставяне на редовно правителство всички парламентарно представени партии. В конкретен план изпъква недоволството срещу партията на Слави Трифонов Има такъв народ (ИТН) - 29,1% от допитаните обвиняват именно тази партия. Следва недоволството от Демократична България (ДБ) с 6,9%.

Провалът на предишния парламент се отразява и в мобилизацията на партийния електорат. Най-голяма мобилизация се наблюдава при ГЕРБ и БСП - над 80% от гласувалите за тях през юли заявяват, че отново ще гласуват за тях. ДБ търпи щети - 2/3 ще повторят вота си, но най-голям отлив има при ИТН - едва 45% от гласувалите за тях ще го направят отново.

52% от хората са изразили желание да гласуват и са решили за кого. 19,5% също искат да упражнят правото си на вот, но още се колебаят за кого.

Според проучването ГЕРБ имат доверието на 24,2% от твърдо решилите да гласуват. На второ място са БСП с 15,8%, а третото заема партията на Петков и Василев Продължаваме промяната с 12,8%. Следват ИТН 11,7%, ДПС - 11%, ДБ - 10,3%. На кантара за влизане в НС са от Изправи се БГ! Ние идваме! с 3,2%.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени