FACEBOOK

50 000 лева ни струва спасяването на Караянчева

Поне 50 000 лева ни струва безпрецедентната спасителна акция на шефката на парламента Цвета Караянчева, твърдят експерти. Според директорът на Планинската спасителна служба един летателен час на правителствения хеликоптер, който беше изпратен да спаси Караянчева се равнява на минимум 7000 лева.

Както е известно заради счупената ключица на шефката на НС бе изпратен хеликоптер, който да я вземе от Шумен и да я закара по най-бързия възможен начин в правителствена болница. Летателното средство е било изпратено в 12:00 часа от София, а след 17:00 часа Караянчева е кацнала на Летище София.

В същото време експерти разкриват, че в България от 3 месеца няма специализиран хеликоптер за спасителни акции, което ни прави единствената държава в ЕС без въздушна линейка.

„Шест години ние не получихме никаква подкрепа от държавата, каквито и опити да сме правили, каквито и разговори да сме се опитвали да водим, държавата твърдеше, че не съществуват нашите хеликоптери, че тук не съществува хеликоптерно спасяване. В същото време за този период ние имаме спасени над 20 живота и над 50 участия в определени мисии", споделя с огорчение пред Свободна Европа Георги Спасов, собственик на фирмата Хели Ер, която до неотдавна е поддържала медицинските хеликоптери у нас.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени