FACEBOOK

40 млн. лв. помощ трябват на столичния транспорт: Новият шеф на СОС

Най-големите предизвикателства за София са същите, с които се сблъскваме всички ние в страната. Първото е неимоверното поскъпване на тока, вторият проблем е поскъпването на природния газ”, заяви в първото си интервю като нов председател на столичния парламент Георги Георгиев.

"Ежегодно в бюджета предвиждаме над 150 милиона за транспорт, от миналата година имаме драстичен спад в приходите. Дупката в бюджета за транспорт е 40 милиона лева, заради локдауните и наложилия се хоум-офис. Решението е държавата да окаже съдействие и да бъде обяснено защо се подпомага автомобилният бранш, а не се подпомагат метрото и електротранспортът. До момента затегнахме коланите без това да повлияе на качеството на транспортната услуга", заяви председателят на СОС.

"40-те милиона за транспорта са необходими за София. По отношение на Плана за развитие, се надявам да бъде преразгледани и тези 200 милиона лева, които орязаха за София за канализация", заяви новият председател на СОС.

„Трябва да върнем Общинския съвет при хората. Започвам срещи по график в различните райони на София, за да чуем хората, и на тези срещи ще каня колеги от всички политически сили въпреки проявеното твърдоглавие на някои от тях”, обясни пред БНТ той.
Георгиев обяви, че приема като огромен ангажимент 36-те гласа при необходими 31, които е събрал при гласуването на кандидатурата му за поста.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени