FACEBOOK

40 камери ще дебнат за нарушители в бус лентите в София

40 камери за контрол по бус лентите слагат от Столичната община на 7-те отсечки в София. Те трябва да са готови до края на месеца, съобщи зам.-шефът на Пътна полиция в София Любомир Костадинов.Досега контролът в тях се осъществява от катаджии, тъй като камерите за скорост не могат да бъдат ползвани за такива нарушения.

Новите устройства няма да снимат само нарушителите, а всички. След като бъдат отсети всички прегрешили, снимките с тях се ще изпращат към Пътна полиция, където ще се налагат глобите. Така и контролът ще стане денонощен. Снимачките ще са по няколко на всяка отсечка за автобуси.

Лентите са ясно отделени от другите платна с жълта боя и надписи на английски език и с главни букви BUS. Има и знаци, които предупреждават за тях. Трасета, по които скоро ще има камери, са на:бул. Цариградско шосе,бул. Сливница - от Сточна гара до бул. Петър Дертлиев,бул. Данаил Николаев,бул. Александър Малинов - от бул. Андрей Сахаров до Цариградско шосе,бул. Евлоги и Христо Георгиеви - между Черни връх и Драган Цанков,бул. България - между “Гоце Делчев и Пейо Тодоров.

3133 са глобените през миналата година за шофиране в бус лентите. Те са платили по 50 лв. за нарушението. От началото на годината до средата на май са санкционирани 1665 шофьори.

Шофьорите на междуградските автобуси нямат право да се движат в специалните ленти, което много от хората не знаят. Маршрутките също не могат да се възползват от тях.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени