FACEBOOK

3,26 лв. ще стане цената на водата в София: Манолова

В края на новия петгодишен период 2022 - 2026 г. цената на водата в София ще стане 3,26 лв., но Софийска вода не представя бизнес плана. Общественото обсъждане с дружеството продължи 1 час и 10 минути, с презентация вместо бизнес план, а засяга 1 400 000 битови потребители и стотици промишлени. Софийска вода е единствената, която не е внесла бизнес плана си в срок до 30 юни 2021 г. Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук днес, след края на общественото обсъждане със Софийска вода за новия бизнес план на дружеството.

44 млн. лв. допълнително е получила Софийска вода от разликата между заложеното увеличение на водата за 2017 - 2021 г. и утвърдените от КЕВР цени. Не стана ясно обаче за какво са използвани тези средства, каза Манолова. В концесионния договор на Софийска вода пише, че ниво на загуби от 33 % трябва да бъде постигнато до 2025 г., а сега отлагат за 2026 г. Защо се отлага с една година, е другият ни въпрос, допълни тя.

Манолова изпрати сигнал до КЕВР относно общественото онлайн обсъждане със Софийска вода. В сигнала тя подчертава, че потребителите, участвали в дискусията, не са запознати с бизнес плана, защото не е публично обявен.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени