FACEBOOK

Почти 1 млн. софиянци може да останат без парно и топла вода: Манолова

Поради неизпълнени изисквания за норми на азотни емисии от "Топлофикация София", има опасност тя да спре да работи и да остави над 400 000 домакинства и учреждения без парно и топла вода. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на "Изправи се! Ние идваме!" Мая Манолова.

Тя уточни, че без комплексно разрешително "Топлофикация София" няма право да работи, което означава, че близо 1 млн. столичани ще останат без парно и топла вода през следващия отоплителен сезон.

„Комплексното разрешително не е подновено от изпълнителната Агенция по околна среда вече 1 месец“, каза още Манолова.

Тя поясни, че е повдигнала този въпрос в пленарна зала, но вече две седмици няма никаква реакция от институциите.
"Крайният срок, в който трябваше да се инвестира в пречиствателни съоръжения, изтече преди една година до края на юли 2020-а", поясни още тя.
"Може да се стигне и до режим на тока", каза още Манолова. Тя поясни още: „Средно на софиянци отоплението на ток вместо отопление на парно ще им излезе 1152 лв. средно на отоплителния сезон, което е с 500 лв. повече от това, което би им струвало отоплението на парно".

Мая Манолова предупреди, че се предвижда и увеличение в цените. "КЕВР ще повиши цената на парното. От 1 януари то ще бъде с близо 20 % по-високо, но всъщност може и да не бъде, защото ако парното и топлата вода не бъдат доставени на столичани, то те поне ще си спестят увеличението на КЕВР".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени