FACEBOOK

Ще ревизираме цените за ток и парно и сменяме КЕВР: Манолова

„Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното, които обяви КЕВР, така че да са посилни за плащане от потребителите”, заяви пред БНТ лидерът на Изправи се! Мутри вън! Мая Манолова.

„Ще внесем промени в Закона за енергетиката, с които цените на тока и парното да се определят на всеки 3 месеца. Повишаването на тока и парното е топлинен удар, тъй като КЕВР неоснователно се съобрази с искането на монополистите и увеличи парното с 20 %” отбеляза тя.

„Експертите от Изправи се.БГ доказаха, че през м.г.топлофикациите са надвзели близо 29 млн. лв. Това е разликата между прогнозната цена на природния газ, определена от КЕВР и реално платената от топлофикациите”, напомни Манолова. „Този орган се оказа абсолютно вреден за българските граждани, защото си измисли правила, според които определя цената на природния газ за година напред. Време е гражданските организации и експертите да предлагат състава на КЕВР, защото в момента той обслужва монополистите и икономически силните, допълни тя и заяви, че следващото НС ще смени състава на регулатора.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени