FACEBOOK

2500 деца от яслите минават на безплатни прегледи, осигурени от Общината

Високоспециализирани безплатни профилактични прегледи на децата от самостоятелните детски ясли в София организира Столична община съвместно със Столична лекарска колегия на БЛС, съобщи ресорният зам.-кмет Дончо Барбалов.

В лекарските екипи, които ще преглеждат децата в яслите ще има специалисти по УНГ, очни болести, травматолог, детски кардиолог и педиатър от общинските и университетските болници в София. Този вид прегледи не се покриват от НЗОК, а са изключително важни за децата от най-ранна възраст, обясни днес д-р Асен Меджидиев, председател на Столичната лекарска колегия.

Когато някое заболяване е открито в ранен етап, вероятността от пълното му излекуване е много по-голяма. В 24-те СДЯ в София се отглеждат общо 2500 деца. Първите прегледи ще се проведат в 35 СДЯ в район Триадица на 5 и 6 декември.

Ако кампанията премине успешно, Столичната община ще осигури прегледи за децата от яслените групи на детските градини, а по-нататък и следващите възрастови групи. Общо в общинските детски градини са обхванати над 44 000 деца, от които повече от 5000 са в яслени групи.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени