FACEBOOK

9691 свободни места в столичните детски градини и ясли

Обявиха бройките за прием в общинските детски заведения

Обявиха общо 9691 свободни места в столичните детски градини и ясли. Днес станаха ясни бройките за прием на деца през месец септември 2018 г. за яслени групи, първа градинска група и подготвителните групи към училищата. За първи път подготвителните групи към училищата са интегрирани в Информационната система за обслужване на детските заведения (ИСОДЗ), съобщиха от Столичната община.

Местата за деца в яслена възраст (родени 2016 и 2017 година) са 3572, а в първа градинска възраст (родени 2015 година) са 3228. Местата за 5 и 6-годишни деца в подготвителни групи към училищата – 2891.

Общо допълнителният брой места за децата с хронични заболявания е 1346 (713 – за яслени групи и 633 – за първа градинска група).

Децата със специални образователни потребности и хронични заболявания продължават да кандидатстват и бъдат приемани чрез Информационната система, вместо на място в детските градини. Броят на свободните места в първа градинска група за деца със специални потребности е включен в обявените свободни места. Бройките за деца с хронични заболявания е намален на 5, вместо досегашните 10 в група. Тези места са над регламентираните 18 места за яслени групи и 25 – за градински групи.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени