FACEBOOK

200 нови дръвчета и 225 храста засаждат покрай новата метростанция на Красно село

Започна озеленяването край транспортния възел до новата метростанция Красно село на ъгъла на бул. Гоце Делчев с бул. Цар Борис III и с предстоящата да се открие до дни след основен ремонт ул. Житница, където бе осъществен и нов пробив, така че кръстовището – едно от най-натоварените в София вече да бъде на 2 нива.

В този район се засаждат 97 широколистни дървета от вида кълбовидна акация и шестил, съобщиха от Метрополитен ЕАД, които работят по изграждането на пътната инфраструктура в този участък.

Освен дърветата, край тези булеварди ще бъдат засадени още 210 храста жив плет и 15 розови храста. От десетилетия розите покрай булеварда с паветата са един от символите на този югозападен вход на София.
По протежението на бул. Съвет на Европа от транспортния възел до бул. Овча купел също ще има нови 99 дръвчета, от които 38 бр. ще са край тротоара, а 61 бр. ще са до зелените площи.

Напомняме, че готовата метростанция Красно село беше показана през уикенда в деня на отворените врати на Третата Зелена станция на софийското метро. До броени дни новият лъч на подземната железница се очаква да стартира изпитания, а в рамките на два месеца – и редовна експлоатиция. Първоначално ще има 8 метростанции, като Красно село е първата от тях, там е и депото за чисто новите влакове Сименс, различни от руските машини на досегашните две линии. След няколко месеца към тях ще се добавят други 4 метростанции.

Така Третата Зелена линия на софийското метро ще стига от югозапад на североизток – между Гара Горна баня, където ще прави връзка с влака Перник – София, и спалния комплекс Левски Г край Ботевградско шосе.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени