FACEBOOK

20 млн. лв. за модернизиране на метрото

Кабинетът отпусна на Столичната община 20 милиона лева за покупката на нови 10 метровлака за третата линия метрото и за доставка и монтаж на преградни врати за метростанции от първия и втория метродиаметър, съобщи правителствената информационна служба. Третата метролиния, която свързва кварталите "Левски" и "Горна баня" ще се обслужва от общо 30 метровлака. До момента са доставени 20. Всеки е с цена 4.5 млн.евро. Те са марка Siemens, но са произведени в Полша.

Пред министрите на днешното правителствено заседание кметът на София Йорданка Фандъкова, каза че с отпуснатите средства ще се направи окончателното плащане за закупуването на мотрисите. Тя допълни, че през последните години държавата е оказала съдействие за реализирането на три големи приоритета за столицата - строителството на метрото, довършването на Южната дъга на Околовръстното шосе и изграждането на училища и детски градини.

В отговор премиерът Бойко Борисов посочи, че скоро се очаква да приключи разширението на Околовръстния път в отсечката от квартал "Младост" до магистрала "Тракия" и веднага след това ще започне строителството в участъка между магистрала "Струма" и булевард "Цар Борис III". "Ще изпълним всички мечти на софиянци. Преди години в София нямаше метро, нямаше Околовръстно шосе, помните какво беше - градът колабираше", обобщи премиерът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени