FACEBOOK

20-а кампания на Българската Коледа е посветена на децата с редки генетични заболявания

“Във Велико Търново обявихме за 20-и пореден път началото на кампанията на Българската Коледа, която през следващата година ще бъде посветена на децата с редки генетични заболявания”, съобщи президентът Румен Радев.

"Благородната кауза на се превърна в традиция през изминалите 20 години. Българската Коледа е много повече от дарителска кампания. Тя дава вяра, че сме цивилизовано общество, което се гради на хуманни ценности. Тя е инвестиция в най-големия ни капитал – здравето на българските деца”, подчерта държавният глава.

“Благодарение на подкрепата на цялото ни общество през изминалата година благотворителната инициатива достигна бюджет от над 3 млн. лева, с който подпомогна 517 деца с тежки хронични заболявания и дари апаратура на 22 лечебни заведения в цялата страна”, отчете той.

“Благодаря на специалистите в МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов, Велико Търново, за отдадеността им на детското здраве. В тази болница с над 150-годишна история се полагат грижи за хиляди български деца. Именно за тяхното здраве трябва да отделяме все по-голямо внимание, за да имаме достойно бъдеще като нация", каза още Радев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени