FACEBOOK

Близо 2,5 млн. лв. събра Българската Коледа

"Българската Коледа" е събрала близо 2.5 милиона лева до момента. Деветнадесетото издание на благотворителната инициатива в подкрепа на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение продължава. Тя се провежда под патронажа на президента Румен Радев и съпругата му Десислава Радева.

Подкрепата за "Българската Коледа" е израз на съпричастност не само към съдбата на децата в беда, но и за усилията на лекарите, които се грижат за тях, и за родителите, които всеотдайно се борят за по-доброто им бъдеще, написа Румен Радев в официалната си страница във "Фейсбук".

С таланта си посланиците на благотворителната инициатива обединяват всички сърцати българи, които помагат за тази благородна кауза, посочва той.

"С кратко съобщение на 1117 или гласово обаждане на 0900 1117 всеки от нас може да подкрепи децата на България. Тази съпричастност няма цена!", отбелязва Румен Радев.

В събота вечер се проведе и традиционният благотворителен спектакъл "Българската Коледа" под патронажа на президента и съпругата му. На сцената на Народния театър "Иван Вазов" се включиха музиканти, журналисти и спортисти. Послание отправиха и признати лекари и общественици. По време на концерта деца, подкрепени от "Българската Коледа", разказаха за своите усилия и мечти.

Началото на 19-ото издание на "Българската Коледа" беше дадено в края на ноември. Тази година кампанията се провежда под наслов "Дари надежда на дете в беда". Насочена е към децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение.

До днес събраната сума е над 2 455 000 лева. Изпратени са над 345 000 дарителски кратки съобщения на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117. В дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 2 055 000 лв., a над 55 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно, се казва в съобщение на прессекретарията на държавния глава.

За сравнение 18-тото издание на инициативата събра 1 милион и 850 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 500 деца за лечение и рехабилитация, а 27 лечебни заведения от цялата страна получиха високотехнологична апаратура.

За 19-те години от съществуването на инициативата с общите усилия на хиляди добродетелни българи "Българската Коледа" е набрала близо 40 млн. лева.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени